Vastuullisuusviestinnän ihmemaa odottaa

Minna Rajainmäki

Vastuullisuudesta on tullut trendipuhetta, kun yhä useammat toimijat ovat havahtuneet ilmastonmuutoksen kiireellisyyteen ja YK:n Agenda 2030 – kestävän kehityksen tavoitteet alkavat olla tuttuja monille yrityksille. Vastuullisuusviestinnän ihmemaa odottaa meitä kaikkia.

Yrityksille on tarjolla palveluja vastuullisuuden tiekartan rakentamiseksi, vastuullisuuden analysointiin, olennaisuusanalyysiin ja vastuullisuusraportointiin, mutta tärkeistä panostuksista viestiminen on edelleen haasteena monelle organisaatiolle.

Toisaalla tehdään ylilyöntejä ja toisaalla ei viestitä mitenkään. Yhden radiomainosslotin aikana voi kuulla 5 yrityksen mainoksen, joissa kaikissa on vastuullisuusnäkökulma. Sen vuoksi on yhä vaikeampaa tehdä uskottavaa ja erottuvaa vastuullisuusviestintää.

Huhtikuussa paneudumme aiheeseen ensimmäisinä Suomessa, ja järjestämme koko päivän työpajan, jossa tutkimme vastuullisuusviestinnän olemusta ja teemme osallistujien kanssa tehtäviä, joiden tulokset he voivat viedä omaan organisaatioonsa.

Vastuullisuusviestinnän vahvaa asiantuntemusta

Olemme saaneet alan huippuja puhujiksi. Sitran kiertotalousasiantuntija Jyri Arposella on vahvaa osaamista kestävästä liiketoiminnasta ja innovaatioista. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta liiketoiminnan kehittämisen, markkinoinnin ja rahoituksen alalla auttaen yrityksiä kasvussa ja kansainvälistymisessä. Parhaillaan hän johtaa Sitrassa teknologiayritysten kiertotalousohjelmaa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa mainostoimiston toimitusjohtajana ja useissa tehtävissä elinkeinoministeriössä.

Anna Hyrske on vastuullisen sijoittamisen päällikkö eläkevakuutusyhtiö Ilmarisella. Hän on yksi alkuvuodesta 2020 julkaistun Vastuullinen sijoittaja -kirjan kirjoittajista. Kirja sisältää esimerkkejä ja ohjeita, jotka yhdessä vastuullisen sijoittamisen sanaston kanssa rakentavat lukijalle vankan tietoperustan. Annalla on lähes 20 vuoden kokemus rahoitusalalta ja vastuullisesta sijoittamisesta. Hän on toiminut Suomen Hongkongin kauppakamarin puheenjohtajana ja hän oli perustamassa Finsifiä, vastuullisen sijoittamisen yhdistystä.

Uuden oppimista vanhassa miljöössä

Jeppas on lähes 100 vuotta vanha rakennus, joka on remontoitu viehättäväksi tapahtumatilaksi kestävän kehityksen periaattein. Tilaisuudessa tarjoillaan niin ikään vastuullisesti tuotettu lounas. Siitä vastaa Blomma Catering.

Miksi viettää työpäivä toimistolla, kun sen voi yhtä hyvin viettää tunnelmallisessa maalaismaisemassa Kirkkonummella? Kirkkonummi on vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Aamuruuhka kertyy Espoosta Helsingin suuntaan, eli Kirkkonummelle kannattaa tulla nimenomaan aamulla!

Tapahtuma tulee olemaan sekä oppimiskokemus että elämys!

Tule siis luomaan kanssamme uutta osallistavaa työpajaa vastuullisuusviestinnästä. Lupaamme, että tilaisuuden jälkeen osaat viestiä vastuullisuudesta paremmin. Vastuullisuusviestinnän ihmemaa odottaa sinua!

Kirjoita hakusi ja paina Enter.