Kymmenen vinkkiä vastuulliselle johtajalle koronaviestintään

Minna Rajainmäki

Suomi on poikkeustilassa koronaviruksen leviämisen takia ja moni miettii, mitä tämä tarkoittaa meidän organisaatiollemme. Yrityksen johdon on syytä toimia vastuullisesti ja kertoa se.

Viestinnän tehtävänä on hallita epäselvää tilannetta. Alla muutama vinkki, joilla saa lievennettyä paniikkimielialaa ja ylläpidettyä hallinnantunnetta. Osoittamalla johtajuutta, otat vastuun organisaatiostasi.

  1. Osoita, että ymmärrät työntekijöiden huolen heidän terveydestään ja perheenjäsenistään. Ole empaattinen, vaikka etänä!
  2. Suhtaudu tilanteeseen vakavasti ja osoita, että ymmärrät sen. Älä vähättele vähimmässäkään määrin.
  3. Vakuuta, että tilanne on hallinnassa ja että töitä asioiden eteen tehdään kaksin käsin. Nyt on tärkeää lievittää paniikkia.
  4. Viesti selkeästi, miten poikkeustila vaikuttaa organisaatioonne. Pidä viesti yhtenäisenä.
  5. Ole avoin ja mahdollisimman läpinäkyvä. Työntekijöillä on paljon kysymyksiä mielessään terveydestään ja toimeentulostaan.
  6. Viesti mieluummin enemmän kuin vähemmän. Vastaa kysymyksiin ja selitä niin, että ymmärretään.
  7. Älä levitä virheellistä tietoa. Kerro, jos et tiedä ja ota selvää.
  8. Päivitä tilannetta säännöllisesti. Kerro, mitä tapahtuu ja mitä on päätetty. Jos tietoa ei anneta, mieli täyttyy (kauhu)kuvitelmilla.
  9. Ole joustava ja ymmärtäväinen erilaisia elämäntilanteita kohtaan.
  10. Luo yhteishenkeä. Etätöissä se ei ole yksiselitteistä, mutta mahdollista kyllä. Järjestä vaikka yhteinen aamukahvipalaveri.

Ihmiset vastaavat lojaaliudella, kun heitä kuullaan ja heidän tarpeistaan huolehditaan. Tiedonsaanti on tärkeä tarve valistuneiden päätösten tekemiseksi ja oikein toimimiseksi.

Tehtäväsi on nyt luoda selkeyttä kaaoksen keskelle.

Jos kaipaat lisää viestintäsparrausta, soita +358 40 774 1838

Kirjoita hakusi ja paina Enter.