Skip to content

Kestävän kehityksen tavoitteet toimeenpannaan kunnissa

kuntavaalit-1

Jaa kirjoitus

Paikallistasolla päätetään kestävyysmurroksen edistämisestä – Haasta kuntavaaliehdokkaasi! 

Alle kolmekymppisten äänestysaktiivisuus kuntavaaleissa on hälyttävän matala, vaikka paikallisvaaleissa vaikuttaminen on välttämätöntä kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi! Kestävän kehityksen tavoitteet toimeenpannaan kunnissa, siksi äänestäminen kannattaa.

Valitut kuntien valtuustojen jäsenet vaikuttavat yhteiskuntamme kehitykseen; yhteiseen tulevaisuuteemme. Valtuutetut päättävät kaupungin varojen jakamisesta ja veroista, mutta myös kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisesta ja asetannasta — seuraavat valtuustokaudet ratkaisevat sen, miten Suomi edistyy valtakunnallisissa kestävän kehityksen tavoitteissa. 

 

Kysy näitä kuntavaaliehdokkaaltasi

  1. Mitä suunnitelmia teillä on paikallisten luontokohteiden kehittämiseen ja ylläpitoon? 
  1. Onko kunta liittynyt tai liittymässä eri toimialojen Green Deal -ohjelmiin? 
  1. Mitä toimenpiteitä tehdään vähäpäästöiseen energiantuotantoon siirtymiseksi esimerkiksi kaukolämmön tuotannossa?   
  1. Mitä suunnitelmia teillä on vähähiilisemmän julkisen liikenteen edistämiseksi?  
  1. Miten aiotte edistää kunnan kestävyysindeksien ja vastuullisuusindikaattorien käyttöönottoa ja seurantaa? 

Kunnissa tehdään merkittäviä päätöksiä kestävyysmurroksen edistämiseksi. Kunta päättää tavallisen kansalaisen kannalta tärkeimmistä arjen asioista kuten koulujen määrästä, vanhusten hoivasta, harrastus-, kulttuuri-, ja liikuntatoiminnan mahdollisuuksista, kaavoituksesta ja rakentamisesta, kunnan energiapolitiikasta sekä liikenteen ja esimerkiksi jätehuollon järjestämisestä. Valtuutetut tekevät siis päätöksiä, joilla edistetään niin asukkaiden hyvinvointia, kuin myös yritysten toimintamahdollisuuksia, vaikutetaan ympäristöön ja taataan yhteisten varojen riittävyys.  

 

Kuntavaaleissa vaikuttamalla voidaan edistää ilmastokestävää arkea

Asuminen, liikkuminen ja palvelut lisäävät parhaimmillaan kuntalaisten hyvinvointia ja luovat pohjan sosiaalisesti hyväksyttävälle ilmastopolitiikalle. Kestävät ratkaisut tehdään yhdessä asukkaiden, järjestöjen ja yritysten kanssa. Lahden ympäristöpääkaupunki on tästä oiva esimerkki! Äänestämällä kuntavaaleissa, voit edistää kaikkia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Kuntapäättäjien rooli on sekä paikallisesti että valtakunnallisesti tärkeä vastuullisuusnäkökulmasta, sillä kestävän kehityksen toimet laitetaan käytäntöön kunnissa. Kunnat vastaavat konkreettisista ilmasto- ja luontoratkaisuista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi. Monesti kuntien asettamat ilmastotavoitteet ovat usein jopa valtakunnallisia tavoitteita kunnianhimoisempia. Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 13.6.2021. Muista äänestää! 

 

Tilaa uutiskirje

Ymmärrä kestävää viestintää. Saat tuoreimmat uutiset sähköpostiisi.