Skip to content

Strategiatarina loiventaa muutosvastarintaa

Strategiatarinassa on kyse sanavalinnoista

Jaa kirjoitus

Tarina on muutosvoima, jolla luodaan merkityksiä. Tarina vaikuttaa tunteisiin ja tekee syvemmän vaikutuksen kuin faktat. Se loiventaa muutosvastarintaa.

Tässä epävarmassa ja monimerkityksisessä ajassa yrityksen strategia näyttää suuntaa, minne olemme menossa.

Strategiatarina tarjoaa
? oivalluksia
? innostusta
?luottamusta

Jotta henkilöstö ja sidosryhmät lähtevät mukaan toteuttamaan strategiaa, heidän on ymmärrettävä, miksi suunta on valittu, mitä sillä tavoitellaan ja miten jokainen voi omassa työssään edistää sitä.

Viestinnän avulla strategiasta voidaan tehdä innostava ja turvallinen. Ihminen ajattelee ensin automaattisesti negatiivisia asioita, jos muita tunteita ei ole tarjolla. Herää pelko oman työpaikan säilymisestä ja se estää toiminnan.

Strategiatarina auttaa

1. sidosryhmiä näkemään heidän oman roolinsa uudessa kuvitellussa tulevaisuudessa.
2. tekemään yrityksen strategiasta tutun, turvallisen ja oman. Merkityksellisen. Yrityksen tekemä taloudellinen voitto ei riitä kaikille motivaatioksi, vaan täytyy tarjota syvempiä merkityksiä.
3. yhdistämään ihmiset samaan rintamaan rakentamaan yhteistä tulevaisuutta.
4. osallistamaan henkilöstöä ja vastaamaan kysymykseen: miksi?

Mitä sanoja käytämme?

Sillä on valtavasti merkitystä, mitä sanoja käytämme ja millaisia mielikuvia luomme, kun puhutaan tulevan vuosikymmenen haasteista. YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden määräaika on jo kymmenen vuoden päästä, vuonna 2030.

Olemme isojen haasteiden edessä, mutta samalla se luo valtavasti mahdollisuuksia. Näitä mahdollisuuksia ihmiset kaipaavat sekä työssään että julkisessa keskustelussa. Nyt tilaa ratkaisijoille.

Strategiatarinassa on kyse sanavalinnoista. Ketkä ovat tekijöitä ja mikä on strategian merkitys itse kunkin työlle.

Strategiatarina rakennetaan yhteistyössä ohjausryhmän kanssa ja siihen sitoutetaan mahdollisuuksien mukaan henkilöstöä jo aikaisessa vaiheessa. Näin kaikki kokevat osallisuutta ja myös itse strategiasta tulee kirkkaampi. Usein strategiatarina tuotetaan myös video.

Ota yhteyttä, jos strategiatarina kuulostaa teille mahdolliselta viestintätavalta.

Tilaa uutiskirje

Ymmärrä kestävää viestintää. Saat tuoreimmat uutiset sähköpostiisi.